Lillen ♥

Finaste Spillopp, håll med om att han är riktigt söt? ;)
 

Spillopp

I förrgår var jag på Karlshem för att provrida ponnyer på grund av att Pawlo är halt och behöver lämna tillbaka honom. Provred tre ponnyer; ungponnyerna Valle och Spillopp och så Suzy Q. Alla tre var jättetrevliga men jag fastnade lite extra för Spillopp, en ung liten ponny som inte kan mycket alls. 

Idag var vi iallafall och hämtade hem Spillopp och lämnade Pawlo. Kan säga att det var lite jobbigt att lämna Pawlo i hagen men jag såg hur glad han blev av att få gå på sommarbete och vara med sina kompisar, så det känns bra ändå. ♥ Sedan bar det av till Karlshem för att hämta upp lilla Spillopp. Han var jättesnäll i lastningen och stod där så snällt så, duktigt av honom tycker jag! Spillopp stod som ett ljus i transporten, dock hade han lite bråttom ur transporten men det var ingen större fara. Väl ute så tittade han mycket, var lite nervös men efter ett tag släppte det. Sedan tog jag in honom i boxen och nu står han där och är lugn, fina hästen.

Vem är han då? Jo, Spillopp är en skimmelskäckig c-ponny (inte säker på exakta höjden), ca 5 år och knappt utbildad alls, kan inte mycket mer än stanna-gasa-svänga. Trots det är han otroligt rolig att rida då han är så positiv och glad. I hanteringen är han huur mysig som helst. Jag återkommer med mer info när jag lärt känna honom lite! :D
 

Älskling, bli frisk! ❤


Hoppning!❤

Hoppning på Ludde idag! Lite busig var han, försökte sticka efter hindret en gång och var lite småfånig... Och han stannade en gång också, men det var mitt fel tycker jag :P #horsey


Idag och igår

Hejhej!
Det har varit lite dött här från min sida, sorry för det. Men det är sommar och jag har inte riktigt orkat, dessutom har det inte hänt något särskilt. Igår skulle jag och Lydia byta häst så jag red Ludde och hon Pawlo. Dock blev det inte ridpass då Pawlo och Smart blev rädda - som tur var höll sig Ludde lugn - och Philippa ramlade av och gjorde illa sig. Kändes inte så schyst att fortsätta då så vi skrittade en liten stund och ställde in hästarna istället.

Idag blev det inte heller något ridpass för min del, tyvärr. Vi bestämde oss för att byta idag också då vi som sagt inte red så mycket igår. Jag hann skritta och trava på Ludde lite och han var faktiskt riktigt trevlig, hittade en trevlig form och ja. Mycket större och segare än Pawwe, men fortfarande väldigt trevlig. Men sedan skulle Lydia trava på Pawwisen och då betedde han sig jättekonstigt, ville inte trava och bråkade emot. Inte så att han var lat eller seg, utan man såg att han verkligen inte ville. Dessutom såg det ut som att han rörde sig konstigt. Hon satt av och jag satt upp, jag vet ju hur hans trav ska kännas. Pawlo bråkade inte emot men jag tyckte också att den kändes konstig. Han haltade inte eller så, men ville inte använda bakbenen och släpade de efter sig. Jag satt av, kände på benen och lyssnade på hans mage. Inget var onormalt, eller ja - förutom hur han rörde sig då. Lotta, Philippas mamma, fick komma och då sprang jag med honom och sedan satt jag upp ännu en gång för att hon ville se hur han rörde sig med ryttare. När jag skulle börja trava protesterade han emot rejält så jag tog in honom i stallet. Vi kände på honom ordentligt och när Lotta tryckte på hans lår (eller vad det nu heter på hästar, övre delen av bakbenen) så reagerade han väldigt starkt och var hård där. Antagligen har han sträckt någon muskel när han bråkade med Ludde rejält för två dagar sedan i stallet (var inte där själv men det var andra personer där som sett och hört det). Jag har bestämt mig för att låta honom vila några dagar från ridningen och endast promenera med honom för hand så att han inte blir besvärad längre, bästa hästen. ♥

Imorgon skulle vi hoppat och egentligen skulle jag ju inte kunnat vara med med tanke på Pawlo, men eftersom att Philippa också är skadad så får jag hoppa Smart och hon promenerar med Pawwe. Ska bli riktigt kul faktiskt! Tack så jättemycket Philippa, du är bäst. :D

Sommarlovets första avramling

Helluu, här ligger jag och klagar över hur ont jag har..

Iaf idag när vi skulle rida kom en cykel förbi, helt oförberett blev min häst rädd och sprang iväg, jag åkte i backen och jag kände hur hela rumpan (låter lite kul, javet) domnade bort, jag kan inte slappna av, jg kan knappt gå, finns inte en ställning som jag kan sitta/gå/ligga/stå i utan att det gör piss ont, somebody kill me please ':(

Observera att inget är smarts fel, han är bara en häst och det hör till att trilla av, tyvär!
Kram ;) /Philippa


Godnatt mina vänner


Dagens ridpass

Först så skrittade vi ut en lång sväng. Var tänkt att vi skulle trava också men hästarna var väldigt taggade så vi gjorde inte det. Sedan så red vi på banan, jag försökte jobba honom, men det gick inte alls bra. Blev så grymt arg på mig sjölv, jag kan inte rida, behöver börja om på ponnyridning igen. 
 
Sedan red vi ett tag, jag tog ingen galopp, försökte mest jobba honom i skritt och sedan travade jag lite, men jag var så jukt arg på mig själv och allt, men jaja. Allt kan inte alltid gå bra, jag får jobba vidare :/ 
 

Morgontrötta

Hejsan!  Idag så var vi sjuuuukt morgon trötta och har inte föräns nu har vi ätit frukost och ska gå ner till stallet. Vi ska rida ut idag, fast bara i skritt och trav, haha :D Sedan ska vi rida lite på banan! 
 

Failbilder + ovisade bilder på mig och Pawlo

Vi börjar med de ovisade...
Och nu tar vi failbilderna...
HAHA som ni ser, det är inte perfekt hela tiden XD

Pawlo idag

Hej!
Idag red vi lite hoppning / markarbete, hindren låg inte över 60 cm så ja. Till en början var Pawlo lite seg och motvillig, men så fort det kom fram bommar och hinder så blev han bra mycket piggare. Vi hoppade ett hinder på ena långsidan, ett litet hinder med travbom innan på andra långsidan och tre studs på medellinjen. Vi red även fram över lite bommar.

Pawlo tyckte det var superkul att få skutta lite, dock tycker jag själv inte att jag red bra alls... Av någon anledning tappar jag stödet helt i stigbygeln och hälen åker upp, något jag måste fokusera på HELA tiden nu så att det går bort. Särskilt på honom måste man ha ett bra stöd i stigbygeln, med tanke på hans små bocksprång. Men till saken nu iallafall. Han hoppade allt snällt och tvekade inte ett dugg, dock blev några språng lite konstiga och en gång hamnade jag framför sadeln. Som tur var var han snäll och höll sig på marken, så jag satt kvar. Till slutet blev han lite busig och la till en bakutspark efter studsen, men jag satt kvar och hann ta upp hans huvud innan det blev fler.


Jag är nöjd med ridpasset, men jag måste verkligen jobba vidare med min sits... Aja, bara att fokusera, fokusera, fokusera. Pawlo var duktig i alla fall och måste säga att han är förjävla rolig att rida, det enda jobbiga är att han bockar och inte är det lågt heller men jag antar att det bara är att vänja sig. Jag lär ha en grym balans efter det här iallafall, haha! :D

Smakprov från dagens hopp/markarbetspass


Godmorgon

Hejhej! Idag ska vi hoppa, tagga tagga. Vi har precis ätit frukost och ska gå ner till stallet nu :) Bloggar senare.
 

Ridpass +bilder

 Hejsan! Känns som att det var längesedan jag bloggade, men nej det var det inte,. Iaf idag så red vi först med sadel, red i alla gång arter, sedan tog vi av sadeln, Smart skötte sig bra, han var snäll och så som vanligt, men han lossnade inte lika bra som förra gången, men det är bara att kämpa vidare.. ;) Här kommer bilder från barbacka-delen av ridpasset.
 

Dagens dressyrpass

Idag var Pawwe riktigt trevlig faktiskt, det går framåt. Jag har fortfarande en massa knappar att lära mig men som sagt, det blir bättre och bättre. Jag red mycket på böjda spår och även lite skänkelvikning samt halter för att få honom att lyssna bra och Pawlo skötte sig fint. Mjuk i sidorna och för det mesta var han även fin i formen, dock blev det som vanligt att han gick ur den när kameran riktades mot oss.. Suck. Tror att det är för att jag börjar tänka för mycket på att det "måste" gå bra då. I alla fall är jag nöjd med passet, ska bli kul att jobba vidare!

Tjenare

Hej!
Nu är det eftermiddag ännu en gång, helt sjukt vad dagarna går fort alltså... Imorgon var det en hel vecka sedan vi hämtade hästarna. Kan det inte sakta ner lite, haha. Men iallafall så red vi imorse, mer om det kommer i ett annat inlägg. Kan säga att vi red dressyr och barbacka i slutet, mys! Efter lunch åkte vi och handlade mat, vi kom hem alldeles nyss och har tagit in pållarna. Pawwe var jätteglad över att få komma in och tyckte det var såå skönt att slippa flugorna ett tag! :)

Sjukt bra låtar

Chris Brown - Without You 
Justin Bieber - Nothing Like Us
Rihanna - Unfaithful

Sötponny


Pyssel med bästa

Nu ska han få sig en ordentlig rytning, hihi! Bästa ponnyn<3 /Tova


Framtidsdrömmar

Jag tänker väldigt ofta på vad jag skulle vilja jobba med, hur ett drömliv skulle se ut, och jag kan ju helt ärligt säga att det ändras hela tiden.
Först och främst skulle jag vilja jobba med hästar, som tränare eller ridlärare. Eller vara ryttare på något stall, eller i början (typ efter studenten) skulle jag lungt vilja jobba på något stall, och hjälpa till att rida hästar, mocka, fixa och annat. 
 
Sedan vet jag inte vad jag skulle vilja göra. Antingen jobba som tränare som sagt, eller som veterinär :) 
Vill bo i en stuga vid vattnet, och ha hästar på fritiden, typ trickträna små shettisar hihi!
 

Mina mål med Smarre

  • Komma över min hopprädsla. Detta är något jag kommer behöva jobba på mycket med. Jag vill verkligen komma över denna eviga rädslan, och jag tror det kommer gå bra, då Smarre är en sådan man kan lita på verkligen, han kommer bli en perfekt häst för mig att komma över min rädsla på tror jag. 
 
  • Trickträna. Vill lära Smarre lite trick, typ som puss och sådannt. Han kan redan ett trick, det är att man knäpper men fingrarna vid hans öra (ca 20cm över?!) och så ruskar han på huvudet :D Men jag vill lära honom lite trick och så, tycker det är kul att jobba från marken, lika så gillar jag ju att rida också, men funkar det på marken funkar det mesta på ryggen, så.. ;)
  • Tävla lite. Skulle bli så jäkla glad om jag och Smarre kan göra en start tillsammans, bara en ld eller något (i hoppning då), skulle kännas så jäkla skönt, och det är ett av mina största mål, att jobba oss till tävlings ekipage tillsammans♥
Ängeln som fallit till jorden.

Godmorgon

Hej alla goa läsare! Just nu sitter vi och äter fukost, eller Tova gör det, Lydia sitter med sin mobil och jag sitter och bloggar, haha.Snart ska vi gå ner till stallet och ta hand om min lill-kusin Christian, för hans familj är i stockholm över dagen, då hans stora syster och storebror går i skolan i stockholm och hans föräldrar stannar i stockholm över dagen, för att slippa åka fram och tillbaka :)
 
Så ja, idag ska ju ponnysarna vila, så då sa vi att vi kunde ta hand om Christian åt mormor och morfar, för dom har så mycket att göra, och så mycket att sköta, så då kan han lika gärn var här och leka med oss, eftersom han är så jääääkla sööööt :D
 
 

Bloggidéér....

Hejsvejs! Tänkte skriva några tidsinställda inlägg, så det lir lite uppdatering imorgon.. Heh.
Men iaf, snart ska vi äta middag, sedan ska vi gå ner till hästarna och ge dom kvällsmat, pussa lite på dom och så :)
Bästa faililden alltså.. haha!
 

Hej sociala medier!

Tja! Nu sitter jag inne medans Tova kollar bloggar och Philippa spelar gitarr. Tänkte berätta lite om dagens hoppass.
 
Vi hoppade fram på ett kryss på diagonalen, sedan hoppade vi en kombination på långsidan. Det gick ganska bra men han blev lite lång... Det får jag jobba på! Han var ganska framåt och tyckte det var kul! Sedan la vi upp krysset till ett räcke på 70 cm och kombinationen blev endast ett räcke på ungefär 50-60 cm. Räcket på långsidan gick ganska bra ibland blev avhoppet lite väl tidigt, men som sagt jag har ju inte haft honom så länge och jag håller fortfarande på att lära känna honom osv. Räcket på diagonalen gick sådär, jag kom in lite snett... en gång rev han och efter hindret gjorde han jättegulliga små bockningar, han kom inte riktig upp för att göra stora bockningar så det blev lite små :P Gulliga lilla Ludde! jag är iallafall nöjd med passet och jag tyckte Ludde gjorde väldigt bra ifrån sig! 
 
 (Det är ganska dålig kvalite men det är för att den är screenshootad från Videofyme!) 
 

Nästa vecka, you know

Måndag: Alla tre ponnysar ska vila, vi ska rykta dem  och mysa bara, skönt för dem, haha :D 
 
Tisdag: Dressyr på morgonen, hihi! 
 
Onsdag: Hoppning
 
Tordag: Rida ut först, och sedan en sväng på banan. 
 
Fredag: Dressyr eller bommar(?)
 
Lördag: Lydia & Tova hoppar och Philippa rider dressyr
 
Söndag: Dressyr/Uteritt??
 

Pawwisen

Imorse var det som sagt hoppning som stod på schemat och vi hade ställt fram en låg kombination på ena långsidan och ett hinder på diagonalen. Från början hade vi det som ett kryss som vi hoppade över i både trav och galopp, sedan la vi upp hindret till ett räcke på 70 cm. Till slutet fixade la Lotta även upp den bakre bommen till mig så det blev en oxer på kanske 75 cm, ungefär den höjden.

I början var Pawwe jättesnäll och höll sig på marken, taggade till ordentligt innan hindren och bjöd verkligen men gjorde inget dumt. Vissa språng blev lite knas men oftast var de runda och fina, bästa hästen! Pawlo hoppar verkligen bra - med ryggen och tycker det är himla roligt. Man blir så glad. :D Till slutet försökte han bocka efter hindren men jag var snabb och tog upp huvudet på honom, så han hann inte. Jag är i vilket fall jättenöjd med passet, det var trots allt första hoppningen på honom. Nästa gång kanske vi höjer upp lite, hihi!
 

Hej kompisar

Vet egentligen inte varför jag skriver detta inlägg, för jag har verkligen inget att skriva om. Kan bara berätta att jag hoppade 70cm idag, så stolt haha :D 
 
Nää, men nu ska jag äta något för jag är jag jätte hungrig, sen ska jag hoppa lite studsmatta, innan det regnar och den blir blöt. Detta blev ett mobbat inlägg, och jag är ledsen över den rätt dåliga uppdateringen, hehe. Men iallafall, mer uppdatering får ni ikväll, haaajdååå.
Vad skulle jag göra utan dig, my hero.
 
 
 
 

Första hoppningen!❤


Hoppning 16/6


Omg, fett sjukt

Vi har varit nere i stallet och matat hästarna, sedan gick vi till ridbanan för att fixa hinder till imrogon, vi var typ halv taggade på det, då hinderstöden krånglat, och vi trode det inte skulle gå. Men iaf när vi plockat fram typ tre bommar så sa Tova att hon ville gå hem och äta kladdkaka, men jag tvingade henne att fortsätta.. Sedan plockade vi fram några sockerbitar och la upp en kombination. 
 
Innan har skållorna krånglat super mycket, dom har inte gått på hinderstöden. Men jag fick världens bästa idé, shit vad bra den funka:
Seriöst jag skojjar inte, med min teknik fick jag på skållor på fyra hinderstöd så vi har byggt en oxer..
Tacka mig! Tacka mig! 
Men gud, tagga hoppning imorgon då, även om jag nog kommer fega ganska mycket så vill jag verkligen att det ska gå bra, hoppas hoppas. Aja, blir nöjd bara jag kommer över ett hinder. Det måste ju kännas rätt också, jag kommer ju lita på Smart sedan när vi känner varandra. 
Men ändå, håll tummarna att det går bra för oss imorgon :)
 
 
 
 
 

Dagen

Idag har det varit en intensiv dag!!! det kan man minst säga, först gick vi upp vid 07.30. sen åt vi frukost och klädde på oss, sen bar det av mot stallet! väl nere i stallet gjorde vi iordning våra hästar och satt upp på ridbanan ( no shit :p ) passet gick hyfsat, han lyssnade inte så jätttebra och jag tyckte inte heller att jag red så bra... men det kan ju inte alltid gå bra eller hur? 
 
Efter att vi mockat klart, släppt ut hästarna i hagen och fixat höpåsarna gick vi tillbaka till huset och chillade lite,sedan åt vi lunch och bilderna från ridpasset blev uppladdade och vissa blev redigerade. efter det hämtade vi hästarna från hagen och ryktade inför ett andra ridpass. väl ute på banan gick det ganska bra. Han var ganska seg, men det var inte så konstigt med tanke på att det var väldigt varmt. Så nu sitter jag här och gör ett inlägg innan maten. ha det gött! :D 
 
 
Här kommer lite bilder från senaste ridpasset (sista bilden är från när vi tog in dom ur hagen;))
 
 
 

Den bästa hästen i världen

Verkligen världens bästa ridpass idag, världens bästa. Först gick det åt *vete... Jag ville gå och lägga mig, rätt upp och ned verkligen. Han gick bara med huvudet i luften ,nomore. Men jag gav mig inte, som tur var. Och sedan lossnade han fint i skritten. Kämpade ett tag i traven innan han lossna där med. Sedan tog jag lite galopp, ställde mig upp och bara rullade på! 
 
Han var så duktig mot slutet, och jag bryr mig inte om att det gick så sjukt dåligt i början, för jag är så otroligt nöjd över att han faktiskt lossna och att han "gav sig" och inte jag. Kan kanske inte kalla det " gav sig" eftersom han mera slappnade av, men aa. 
Sedan skrittade vi ut en sväng! :)
 
Är så nöjd över min pålla hest idag, jobbar vidare imorgon. Känns skönt att det bara går framåt för oss, för det ger mig ork och kraft att vilja kämpa vidare!
 

Två ridpass

Första:
I förmiddags red vi som sagt dressyr och i början kändes det inte bra alls. Bestämde mig redan innan att rida mycket lösgörande, öppnor, slutor, skänkelvikning, volter osv. I början red jag även mycket trav - halt för att han skulle lyssna både framåt och bakåt. Lille Pawwe (tyckte det passade bättre på honom än Palle, så det fick bli så) tyckte det var extremt jobbigt och tjafsade emot, sparkade och en gång reste han sig till och med. Men jag gav mig inte och till slutet blev han ruskigt fin, gick i en stadig form och lyssnade perfekt. Jag är jättenöjd med hur passet slutade, dock gick det kanske lite mindre bra i början.. Men det går framåt, helt klart. 

Det här är verkligen ingen häst man kan sitta och åka på, han är svår och man måste rida hela tiden. Pawlo gör verkligen inget gratis. Men oj, så rolig han är! Världens bästa lilla guling, hihi ♥
Andra:
Vi bestämde oss för att rida en stund på eftermiddagen också. Det var mycket varmare och både jag och Pawwe var lite tröttare än imorse. Det här ridpasset red jag inte särskilt länge, kanske en halvtimme innan vi skrittade ut en bit. Det gick rätt dåligt också, hehe. Han var jobbig i början och ville göra precis tvärtemot vad jag sa åt honom, men till slutet var han faktiskt trevlig. Inte någon större form direkt men han lyssnade bra iallafall.

Bilder från idag

Lite bilder från morgonens dressyrpass som är fotograferade av Philippas mamma. I eftermiddag ska Lydia och Tova rida ett till och då ska Philippa fota, lite extra bilder med andra ord! ;)

Markarbete 14/6-2013

Tova & Pawlo, Lydia & Ludde rider markarbete.


Lydia & Ludde

 
 

Tova & Pawlo

 
 
 

Uteritt, avramling och markarbete

Idag hade vi bestämt att först rida ut en stund som lite uppvärmning. Lydia red först, sedan Philippa och sist jag.  Vi red på gräsvägen som är en väg av jord/grus/gräs och i början gick allt superbra. I skritten och traven höll han sig snäll, väldigt pigg men annars problemfritt. Men när vi skulle galoppera så började Smart busa lite och då hakade Pawlo på med rejäla och höga bocksprång. Satt kvar i de två/tre första (minns inte riktigt) men sedan hade jag verkligen ingen chans alls och for i backen. Sedan fortsatte han att bocka ett antal bocksprång till innan han stannade, knashäst. Som tur är gjorde jag inte illa mig mer än lite öm på några ställen och ett och annat blåmärke, men jag hade tur. Efter det satt jag upp igen och vi skrittade hem till ridbanan.

På ridbanan hade vi bestämt att vi skulle ha markarbete sedan innan, så vi hade tagit fram lite bommar. Jag var verkligen på honom för att få honom att lyssna och det gav verkligen resultat då han blev otroligt fin i formen. I början var jag lite försiktig och red mest över travbommarna, men sedan när jag galopperat så släppte det. Vi la upp några av bommarna så det blev små "hinder" på kanske 40 cm som vi busade över. Palle tyckte det var otroligt kul och bjöd verkligen, trots att det inte direkt var högt. Jättenöjd med den här delen av ridpasset och han var superduktig! :D

Liten uteritt

Hejsan! 
Idag så red vi alla tre en liten uteritt. Det gick bra, Smarre var pigg och inte alls så hungrig som jag trott - det börjar gå bättre! Men han försökte äta ca 2 gånger, inte så farligt. I traven var han väldit taggad, och pinnade på väldit fort, det var väldigt studsit att rida lätt haha, men annars gick det bra. 
 
Sedan när vi galoperade började han studsa och bocka (inte så högt) och då fick tovas häst damp och typ bockade 10 språng så hon flög av, men jag tror inte hon gjorde illa sig så jätte mycket iaf :/. Sedan skrittade vi tillbaka, hästarna var rätt så taggade haha! 
 
Sen så tog jag in Smart i stallet och sedan släppte jag ut honom i hagen, medans dom ändra gick ner på ridbanan och hoppade lite, typ som markarbete, inför hoppningen imorgon, men ja hoppade över det, tyckte det räckte bra med en uteritt :) 
Två bilder från idag, mer bilder kommer!
 
 
 

Godnatt


Lite stall-fix

Varit nere i stallet och fixat lite, tagit in hästarna och smöjt lite. 
Jag smörjde Smarts sadel och träns, tränset behövde smörjas och om man ändå är igång och smörjer kan man ju lika gärna ta allt på en gång. Sedan så hängde vi också in grimmor och annat på tork, eftersom det regnade när dom var ute i hagen. Dom fick på sig varsitt täcke och en tuss hö, dom såg nöjda ut. Ludde hade matkoma, han typ sov och när han rörde på sig så släpade han benen efter sig, Pawlo stod och sov och Smart stod och letade efter höstrån att mumsa på, han var allmänt rastlös, ville ha uppmärksamhet och allt haha :D 
 

Ridpass på Ludde!

Vi började med att skritta fram. Ludde var väldigt nyfiken och kollade sig omkring väldigt mycket, ja för allt är ju verkligen såååå läskigt ;) 
 
Efter att jag/vi hade skrittat fram några varv så bärjade vi trava, i början var han lite seg, nyfiken osv. Men sedan när han kommit igång blev han mera framåt. Gjorde lite volter och övergångar för att få honom uppmärksam på mig, tillslut lyssnade han väldigt bra på mig, och övergångerna blev klockrena.  
 
Sedan galoperade vi lite, först så var han lite seg, han förstod inte riktigt vad han skulle göra, och när jag väl fick galopp så vart det fel galopp. Men efter några försök så fick jag rätt galopp. Han var pigg och hade ganska långt steg, men ändå duktig för att vara ung som han är, tycker jag :) 
Galoperade lite i båda varven, och travade av. Sedan skrittade vi av och så gick vi in i stallet.
 
Är väldigt nöjd över ridpasset, då han lyssnade på mig och så, ska bli superkul att lära känna Ludde bättre och hoppas att det går bättre och bättre :D 
 
 
 
 

Pawlo i hagen

Visst är han såå söt? Helt underbar om ni frågar mig. Imorgon får ni ridbilder, weho!

Första ridpasset på Palle

Från och med idag blir Pawlos smeknamn Palle, mycket enklare och kortare att säga. Så att ni inte undrar vilken häst jag pratar om när jag skriver Palle! ;)

Idag gick vi till stallet runt halv nio-nio och började direkt med att fixa dem inför att rida. Palle fick stå i stallgången och det var han nöjd med, ibörjan höll han på och skrapade i golvet men när jag sa till honom så var han snäll. Till ridningen då. Först och främst var han helt galet pigg när jag ledde honom till ridbanan, vägrade stå still och hade massa energi. Men upp kom jag och när jag väl satt där och hade skrittat en stund så lugnade han ner sig.

Under ridpasset kände jag mest på honom i alla gångarter. I det stora hela var han lite stark och hängde sig gärna i yttertygeln, men ibland blev han riktigt fin faktiskt. Palle tyckte det var väldigt kul att galoppera och hade öronen spikraka framåt, som tur är var han snäll och gjorde inget bocksprång eller dylikt. Jag tyckte han var sjuukt rolig att rida, lite utmaning då han inte gav något gratis men ändå otroligt trevlig. Kär i hästen ♥
 

Första "riktiga" ridpasset

Idag så red vi ett pass på banan, mest typ för att känna på hästarna lite, och sedan för att dom skulle "vänja sig vid varandra". Först så skrittade vi fram, Smart kollade väldigt mycket på dom andra hästarna, och först lyssnade han inte så jätte bra på mig, men när jag fick ett spö gick det bättre. Red igenom honom i alla gångarter. Det gick sådär, eller ja han lyssnade inte så bra på mig, då han mest kollade på allt runt omkring. 
 
Men är ändå nöjd, vi får ju liksom lära kän varandra, jag har ju inte hittat knapparna riktigt än, vi har mycket att jobba på, men det här ska nog gå bra, och bli riktigt kul framför allt :D
 
Två bilder från idag.. Bästa hästen  ♥ 

Morsningkorsning


Första dagen

Imorse var det skolavslutning, det gick snabbare än vad jag trott och innan jag visste ordet av var det sommarlov - hur hände det liksom? Haha! Sedan åkte vi direkt till Stockby för att hämta hindrena vi skulle låna till Fiholm, det tog ett litet tag innan allt var pålastat och klart men det ordnade sig. Efter det bar det av till Karlshem.

Väl där så tog det ett litet tag innan Aud kom och först sa hon att hon trodde att jag skulle få hyra Rose, ett gulligt skimmelsto. Men sedan kom hon med lappen och sa att jag inte skulle få hyra Rose, utan en valack som hette Pawlo! Jag hade verkligen iiingen aning om vad det var för häst, så det var minst sagt spännande. En av de som var där sa att han var trevlig att rida men var busig och bockar, så ja. Jag fick bekanta mig lite med honom innan vi lastade och han var verkligen fin, rätt lugn också. Sedan lastade vi och åkte, hihi! Gjorde ett snabbstopp på donken när vi nästan var framme men annars flöt det på felfritt. När vi var framme så var Pawlo lite stissig men så fort han kommit in i boxen och kissat blev han mycket lugnare, så antagligen var han väldigt kissnödig och nervös p.g.a det. Sedan under eftermiddagen har vi prövat lite grimmor, bytt schabrak, bytt nosgrimma och pannband på tränset och lite sådant där småfix. Avslutade med att kvällsfodra och sedan gick vi hem till huset. 

Imorgon ska vi rida för första gången. Jag har skrivit lite med Pawlos förra ägare så hon har berättat lite, tydligen har han tävlat LA i hoppning. Ska bli riktigt spännande att sitta upp imorgon! Dessutom ska jag försöka få lite bilder, dock ska det regna så det kanske inte blir något av det... Men men, vi får se. 
 

Fiholm igen

Vi kom tillbaks till karlshem, med hästarna runt 17:00 någonting. 
Under tiden vi har varit här har vi typ packat in alla grejer, sedan fixat massa i stallet, typ shabrak, grimmor osv. :) 
Nu ska vi äta middag, så jag uppdaterar er senare, hästarna har också fått kvälls mat, och jag har sagt godnatt till smarre. 
 

Ludde o Pawlo

Tova & Lydias hyr hästar ska snart lastas här e bild på dom!


Min Z

Sålde min ponny Zlatan för några veckor sedan och idg fick jag träffa honom igen var så skönt att få se honom och att han mår bra, han stog där i den stora hagen med sina ponny kompisar, han såg så glad ut och så nöjd. Pussa på honom mycket, saknade ponnyn.


Hooome

Jo varför inte ta tid att blogga lite när man kan? 
 
Kom hem för några timmar sdan och har hunnit ducha och lite annat. Tar det bara chill och ska snart äta middag :) Vi åkte hem i eftermiddags vid fyra, för att imorgon är det skolavslutning, sedan bär det av ut till fiholm igen, dock samlar jag på mig mina två kompisar (dom andra två om ska blogga här!) och deras två hyr ponnyer påvägen ut, och det blir ännu en sommar med ponnygänget och bästisar. Sjukt kul ska det bli och jag vet inte hur länge vi väntat på detta?! Förlänge iallafall. 
 
Saknar dock redan min lilla Smarre. Men han står just nu och mumsar på lite kvälls mat, så jag får nöja mig med att han har det bra, träffar ju honom imorgon så det är väll inte katastrof, men nu när man är här hemma finns det typ inget att göra, på landet kan man ju promenera ner till stallet och fixa o mysa i stallet när man har tråk, eller så kan man hoppa lite studsmatta, eller nått annat.. Har är det piss tråkigt just nu, haha ;)
 
Nu ska jag hjälpa till med middagen, för att mamma pratar i telefon, och det är inte så rättvist att Björn ska få göra allt, so yes! 
 

Pigg o hungrig

Rubriken beskriver ungefär dagens ridpass. Red som sagt ut med mormor o morfar. Det gick jätte bra, vi skrittade bara och travade lite som jag hade "förut spått". Det gick super, han var lite hungrig i början, men efter ett tag skrpte han sig. 
 
Han var pigg och framåt och väldigt glad. Vi testa också med en får skinnspadd under sadeln, han ojade sig inte alls över sadeln och det blev jätte bra med en padd, så den fortsätter vi med. Kan bli lite varmt kanske, men de varmaste dagarna behöver man ju inte rida så länge. 
Här kommer två bilder som mamma tog..
Bild 1: Här kommer vi, de tre musketörerna ;) Bild 2: Min ängel, min hjälte, min älskling, mitt ALLT ♥
 
 
 

Studsmattan

Tja! Just nu ligger jag och solar på studsmattan, ska snart gå in och sätte mig vid datorn för att skriva om dagens ridpass.
Hörs!


Just so you know..

Om ni skickat iväg en kommentar, men inte fått svar på den i ett inlägg så kan ni kolla in kommentaren, alltså där ni kommenterat, så finns det säkerligen ett svar under din ivägskickade kommentar. Om du fyller i din mejl adress får du ett mejl att vi svarat, om du fyller i din bloggadress (om du har någon) så kommer det komma en notis på din översikt av bloggen :) 
 
Nu vet ni, så nu behöver ni inte fråga om vi svarat eller inte, men om ni inte fått svar under din kommentar eller i ett inlägg, skriv det så svarar vi självfallet! 
Kram
 
 

Imorgon

Ska upp ätt tidigt imorgon och kommer inte ha tid att blogga på morgonen. Iaf så ska jag vara i stallet vid halv nio. Sedan ska jag rida ut med mormor o morfar, blir nog bara skritt och lite trav. Men han får iaf ut o röra på sig, härligt på morgonen haha. då är det lite mindre flugor, myg osv. På eftermidagen blir det mera, och varmare att rida. Så ja, en uteritt blir det imorgon, ska bli kul. 
 
Så det ska bli mysigt att komma ut som sagt. Nya sadeln sitter bra, men då den är ny är den ju ganska stel och hård, innan jag suttit in den, och Smart gott in den, men det blir nog en jätte bra sadel, är vi båda vant oss vid den. 
 
Jupp jupp, det var allt för nu. See ya!
Hingsten på fiholm
 

Kommentarer

Svar: Tack så jätte mycket! :)
Svar: Nej, han kommer flytta hem till nacka i juli.
I brist på bilder, så det fick bli denna instagambild, haha..
 
 
 
 

If there is only one, it's you

 
 

Godmorgon

Tjo! Just nu sitter jag och äter frukost. Snart ska jag gå ner till stallet och pussa lite på smart, måste sätta på honom flughuva och flugmedel, glömmde säga till mormor att han skulle ha det.

Ska rida i eftermiddag, och jag antar att mamma kommer kolla, och fota, så kanske att det kommer upp några bilder idag, eller så får ni dom senare, beror på om mamma tog med internetet idag eller annars får jag köra med pucken..
Aja nu måste jag äta klart och sedan byta om, vi hörs :*
/Philippa


Godnatt

Nu ligger jag i sängen och ska sova, hoppas ni får en bra sömn (eller nått haha?!)
Ser you tomorrow ;)
/Philippa


finaste ponnyn

Ponnyn lastad och vi är påväg till fiholm nu Han står som ett ljus i transporten även om det är blixtrar o dunder ute, världens bästa ❤
De närmaste dagarna kommer det bli lite halv dålig uppdatering, då vi inte tagit ut internet till landet, sålänge uppdaterar jag från mobilen :)

Vi hörs, puss
/Philippa


Info om Tova

Om mig:
Tja!
Jag heter Tova Eivinson och är inne på mitt fjortonde år, med andra ord så föddes jag år 1999. Vem är jag då? Jo, jag bor på Lidingö som ligger strax utanför Stockholm City (förutom när jag är på Fiholm såklart!), älskar hästar & ridsport och under terminerna rider jag på Stockby Ridskola. På Stockby är jag fadder som är ungefär som skötare, steget över, och jag tar då hand om ett skäcksto som heter Santina. Världens goaste häst! ♥

Annars så är jag väl en rätt vanlig tjej som gillar att vara med mina vänner leka med min hund och vara i stallet. Tidigare har jag bloggat på http://ponnysmurfarnas.se, http://unbeaten.se och http://tovaeivinson.se, men nu är jag här som sagt! ;)
 

Om hästen:
Kommer...

Namnskyltar

 

/Lydia

 

/Tova

 

/Philippa

 

/Fiholmryttare

 
 
 
 

Designen & uppdateringen

Designen kommer fixas när vi fotat varandra och våra hästar, då ska header och "läs mer om" bilder fixas.... Stå ut mina vänner, snart kommer allt fixas och det kommer bli super snyggt. 
 
Uppdatering kommer komma igång lite smått på söndag. Då en av oss kommer åka till fiholm med sin häst och då får ni börja höra om ridpass och sådannt, men runt den 12-13-24 juni börjar alla vi tre (som kommer blogga här) börja uppdatera, då blir det all in. 

/Fiholmryttare


Info om Philippa

Snabb fakta om Philippa
Namn: Ja, Philippa Wilkens
Född: 2000, 13år
Intressen: Ridning, Hästar, Hundar.
Familj: Mamma, Pappa, Bror, Hund, Häst.
 
Snabb fakta om Smart
Namn: Som sagt, Smart, aka. Smarre
Född: 1995, 18år 
Inriktning: Allround, mest inriktad mot hoppning.
Mankhöjd: 139,5cm
Kategori: C-ponny. 
Kön: Valack
 
Mer om mig (Philippa):

Jag bor på i en villa med min mamma, min låssas pappa & min hund. Min pappa bor en bit bort (inne i stan) med min bror, men för tillfället bor jag nästan bara med min mamma.
 
Jag går i 7an på Björknäs skola, inrikting & Profil Idrott. 
På min fritid så har jag min C-ponny, Smarre, egentligen heter han Smart. Jag tränar just nu inte för tränare men efter sommaren ska jag börja träna i hoppning en gång i veckan, på mitt stall där jag står ;) 
 
Jag gillar också att fota, jag har en egen systemkamera som "heter" Canon eos 1100d.
 
Mer om Smarre (Smart):
 
Smarre är i all hantering jätte snäll, gör aldrig något dummt. 
 
Jag fick Smarre i juni 2013. Har alltså inte haft honom så länge. Han betyder allt för mig, och har sedan provridningen varit min bästavän. Bara jag tänker på honom så blir jag glad haha! Smarre är en underbar indivig, som är världens snällaste att rida. Han är lagom pigg att rida och hoppar allt, tidigare är han tävlad upp till LA. På uteritt är han också pigg, väldigt snäll inte tittig för någonting, bara väldigt hungrig.
 
Han är mitt egna lilla charmtroll till häst, och han är min absolut bästavän. Mitt mål med Smarre är att börja tävla. Jag har inte tävlat inne, så han är min lilla inlärnings häst ♥ Hoppas ni vill följa oss i våran utveckling, från bästisar till tävlings ekipage.
 
NU till BILDERNAA! :D
/Philippa

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.